Duurzaamheid standaard op Radboud Universiteit

Vanaf het studiejaar 2021-2022 is voor iedere student aan de Radboud Universiteit Nijmegen duurzaamheid een standaard onderdeel van de opleiding. Of studenten nu rechten, wiskunde of microbiologie studeren; alle studenten die starten bij de Radboud Universiteit, leren vanuit de eigen opleiding hoe zij kunnen bijdragen aan duurzaamheidsvraagstukken.

Met het integreren van duurzaamheid in het curriculum, zet de Radboud Universiteit nu een grote stap in de missie om als universiteit een significante impact te maken op de toekomst. Een koers die is ingeslagen met de lancering van de strategie ‘A Significant Impact’ in 2019.

Collegevoorzitter Daniël Wigboldus van de Radboud Universiteit: “De klimaatcrisis is een complex, wereldwijd probleem. Daarom hebben we de keuze gemaakt om alle studenten vanuit hun eigen discipline na te laten denken over dit probleem. Alle kennis en onderzoek draagt bij aan de oplossing en beter zicht op problemen. We hopen dat veel andere universiteiten en hogescholen wereldwijd dit ook gaan doen om zo echt verschil te maken. De Radboud Universiteit wil van betekenis zijn voor de maatschappij. Bijna 25.000 studenten volgen er een opleiding en velen zullen straks verantwoordelijke posities bekleden in de maatschappij.”

Meer inspiratie:

Meester Robert maakt de wereld groenblauw

Robert Kwist en kinderen, ze horen bij elkaar als de Euromast bij Rotterdam. Op de Oranjeschool in Rotterdam-Zuid laat hij leerlingen ontdekken.

De toekomstdromen van Jantien en Julia

Jantien Marsman en Julia Boesenach geven gastlessen op scholen over economie en duurzaamheid onder de titel Toekomstdromen.

Teken het manifest voor duurzaamheidseducatie!

Om politici te doordringen van de noodzaak van duurzaamheidseducatie bieden NADO en anderen hen een manifest aan.